tiistai 7. tammikuuta 2014

Eurokankaan suurkuluttaja

Eurokangas
Voin vaikka vannoa, että Eurokangas menis konkurssiin ilman mua! Kävin eilen Itäkeskuksen Eurokankaasta ostamassa tarpeellisiä tilpehöörejä. Ostin vain välttämättömät, ja silti meni taas se 40€ näihin ostoksiin. Välillä musta tuntuu että tää mun keppihevosten ompelu on ihan plusmiinusnolla, kaikki menee mitä tuleekin, ja nimenomaan näihin mun vakkarikauppoihin. :D


Jaanan kuva
Ostin vaan kahta eri kangasta, tavallista valkosta fleeceä ja tollasta lyhytkarvasta tekoturkista. Fleeceä ostin 1,5m, ja hintaa tuli päälle 10€. Tästä fleecestä mun pitäis tehä (jos oikein muistan) kolme papurikkoa ja yksi knabstrup, näillä kaikilla pohjaväri valkoinen. Ton keinoturkiksen ostin ihan omaan käyttöön, tästä ei ole tarkoitus hevosta tehdä. ;) Saishan tosta varmasti näyttävän hepan aikaiseksi, mutta tälläkertaa kangas menee sisustustyynyihin. Kirsikkana kakun päällä n.20kpl solkia, ne kans hupenee aina tosi nopeesti.


Jaanan kuva
Ostin myös kaksi pussia (yht.10€) pumpulia näitä sisustustyynyjä varten. Viimeksi kun ostin tätä pumpulia, totesin sen olevan täysin käyttökelvotonta keppihevosen täyttämiseen. Vinkki: Älä ikinä osta hevosen täyttöön pumpulia Eurokankaasta! Tämä pumpuli on pelkkää muodonta höttöä, jolla hevosen täyttö on mahdotonta. Jos haluat säilyttää ompelemasi muodot hevosessa, niin osta pumpulit Sinellistä. Sinellissä tosin rutkasti kalliimpaa, mutta paljon laadukkaampaa. No, eipä ne mun aiemmatkaan pumpulit hukkaan menneet, sopivat tyynyjen täytteeksi loistavasti. Näinpä ostin pari pussia lisää. :)


Nyt on ostokset esitelty, ja poikkean tästä aihepiiristä. Nämä ei siis liity keppihevosiin, mutta ajattelin kuitenkin esitellä mitä muuta ompelen niiden ohella!

Jaanan kuva
Tässä on ensimmäinen sisustustyyny, jonka olen tehnyt tulevaisuuden asuntoa ajatellen. Tämä aivan ihana karvakangas on ollut mulla jo useamman vuoden eikä kukaan siitä ole ikinä hevosta tilannut, joten päätin tehdä siitä jättityynyn. Tyynyn tekasin ihan parissa minuutissa, ja sainpa ne käyttökelvottomat pumpulitkin käyttöön. Itse tykkään kovasti, on niin iiiiihanan iso ja pehmeä! Tosta karvakankaasta jonka ostin eilen ois tarkotus tehä useampi normaalikokoinen sisustustyyny tämän kaveriksi. Vielä ois suunnitelmissa ostaa jotain hienoa valkosta pehmokangasta, josta tekisin sitten lisää tyynyjä.


Jaanan kuva
Jaanan kuvaJaanan kuva
Tälläinen nalle mulla on ollut työn alla jo alkusyksystä lähtien. En vaan meinaa saada ikinä valmiiksi, kun tää on tota edellisessä postauksessa mainittua kamalaa kangasta. :D Mä en ikinä käytä kaavoja, vaan tekaisen kaiken alusta loppuun omasta päästä. Tän nallenkin piirsin hetken mielijohteesta kankaalle ja aloin leikkelemään, vielä ois kyllä paljon leikeltävää... Pari raajaakin tältä on kadonnu, mut lupaan kyllä sit joskus laittaa kuvia jos/kun saan tän valmiiksi. :')

Mun olisi siis tarkoitus muuttaa omaan asuntoon heti, kun sopiva löytyy. Siksi olen näitä sisustusjuttuja ja huonekaluja jo valmiiksi tehnyt, sillä haluan lähes kaiken mahdollisen olevan itsetekemääni. Olenkin tässä jo useamman kuukauden keräillyt kaikenlaisia kippoja ja kuppoja uutta asuntoa varten. Näiden sisustustyynyjen ja nallen lisäksi aion tehdä mm. verhot, sekä kaikki huonekalut joko itse tehden tai entisöiden. Tässä  yksi esimerkki huonekaluista jotka olen itselleni entisöinyt, ennen-ja jälkeen kuvien kera. :) Heh täytyy nyt vielä mainita, että olen siis opiskellut puusepäksi, en mä muuten osaisi!


- Riina
www.khtmestena.com

13 kommenttia:

  1. Moi! Tämä ei mitenkään liity postaukseen (vaikka sekin oli ihan kivaa katottavaa) mutta milloin paketti tulee? XD
    T: innokas odottaja nimeltä Jalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna ois tarkotus viedä läjä paketteja postiin, tää sun palkintopaketti tietysti mukaanlukien. :D

      Poista
  2. mulla ainaki o toiminu toi eurokankaan vanu ihan hyvin :D meneehän sitä aika paljon per heppa,mutta toimii ! no,kaikilla on omat mieltymyksensä :) munki kangasvarastot tuntuu kohta hupenevan,tarvis täyttöä pikasesti :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla kans että sielläpäin on sitä pumpulia vielä mitä täälläkin myytiin ennen. :D Mutta nimenomaan noita kuvissa näkyviä täytteitä en ostaisi, enkä suosittelisi kellekkään jolla on aikomuksena täyttää täältä ostettu hepo. :) Puolisenvuotta takaperin eurokankaasta sai vielä hyvää vanua, mut ne pussitkin oli ihan erimalliset. :D Hehee mullekkin tulee onneks pian postista lisää kankaita!

      Poista
  3. Mä en kans oo tykänny yhtään Eurokankaan vanusta, jää aina hervottomat muhkurat poniin:D Jolain toisella onnistu paljo helpommin. Mutta makuasioista...

    Me väännetään teknisessä työssä jotain kanteletta, halusin tehä jotain hyödyllistäkin joskus:D Pitää ehkä oottaa kasille tai sit lähtee just jonnekki opiskelee ihan käsityöalaa, nii pääsis valmistamaan kunnon käyttöesineitä. Tekninen voittaa rättikässän 6-0, ommella ehtii ponejakin:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ennen ostin Eurokankaasta täytteet, nyt ne on jostain syystä vaihtanu materiaalia. Ja tää uus on ihan tosi surkeeta! Mutta joo, makunsa ja tottumuksensa kullakin. Mä vaan en suosittele. :D Hahaa tykkäsin kans ite joskus ala-asteella teknisestä eniten! Nyt mulle kelpaa oikeastaan mikä vaan työstettävä materiaali, tai riippuu toki fiiliksestä.

      Poista
  4. Jo tuon nallen pelkkä pää saa sen näyttämään niin ihanalta etten malta odottaa nähdä sitä valmiina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Oishan se toki ihan palkitsevaa saada joskus valmiiksikin. :D

      Poista
  5. Oivoi, munkin pitäisi käydä hankkimassa jotain kankaita, kangashimoni syttyi taas tästä! Mä oon ainakin löytänyt meidän eurokankaasta ihan hyvää pumpulia, se on pakattu sellaiseksi tiiviiksi kasaksi ja kun pussiin tekee reiän, se laajenee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ton laajenemisefektin teki sekä Eurokankaassa ennen myyty hyvä pumpuli, ja nyt tää uus pumpuli. Että en tiedä kumpaa käytät, kuitenkin tää meidän Eurokankaan pumpulierä on vaan joku väliaikanen! :-D Ainakin toivottavasti... Käyppä shoppailemassa, myös netistä tilaamalla pääsee kumman nopeesti rahoista eroon. ;)

      Poista
  6. Siis mä en yhtään malta oottaa, et mulla on joskus oma asunto ja näi. Aijon säästää rutkasti rahaa, et pääsen kans tekeen näit kaikkia verhoja yms. ite ja tietenki entisöimään. :D Oon ihan hulluna kaikenlaisiin sisustusohjelmiinki! Mutta siihen nyt on vielä pitkämatka, kun oon vasta yläasteella menossa... :DD Ja wau toi nallenpää, tee ihmeessä loppuun asti! O__O

    Mut hei apua, saako Eurokankaasta solkia, vai menikö multa jotain ohi? Mulla nyt on hirvittävä läjä halifleeceä ja kaikkia fleece, karvakangas tilkkuja, en kestä, kun haluisin kans päästä vähän kangaskauppoja taas kattelemaan, mutku pitäis eka päästä noista eroon. Pitäis varmaan väsätä jotain loimia, kun värikästä fleeceä riiittäiski sitte, vaikka mihin. Mut mulla on nyt tullu joku jumitus tän ompelun kaa, kun ompelin joululomalla niin paljon.. :--/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiii ihana kuulla! Noita kannattaa alkaa jo ajoissa keräämään ja tuunaamaan, eihän mullakaan vielä mitään asuntoa ole mut kaikki romppeet jo valmiina. :D Eurokankaasta ei saa solkia, mut jos sulla on soljille tarvetta niin netistä saa tosi halvalla tilattua. Kovaan ääneen en tässä viitti kailottaa, koska siellä on aina rajallinen erä myynnissä. Yksityisviestillä voin paljastaa. :-)

      Mullekin aina kertyy noita tilkkuja ihan hirveesti! Säännöllisesti käyn kuitenki läpi ja heitän pois sellaset mitä en tarvii. Jos sulla on isompaa tilkkua, niin tee tilkuista kirjavia heppoja, jotain maskottieläimiä, varusteita? :) Varusteet on heti tosi kivan näkösiä kun on vähän väriä, siksi itse säästään kaikki pienetkin tilkut värillisestä fleecestä.

      Poista
  7. Saanen antaa neuvon: Kannattaa käyttää Ikean Euron tyynyjä. Niiden täyte on just täydellistä keppihevosiin!

    VastaaPoista